Hoogste score in Keuzegids Masters 2015 voor Open Universiteit

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

In de vandaag verschenen Keuzegids Masters 2015 is de Open Universiteit de best beoordeelde universiteit voor masters.

6 van de 9 masters scoren de eerste plaats in de rankings van hun studierichtingen. Bovendien krijgen 2 van de 9 beoordeelde masteropleidingen het predicaat topopleiding toebedeeld van de redactie: de masterstudies ‘Computer Science’ en ‘Software Engineering’. Vooral de inhoud van het programma, wetenschappelijke vorming, communicatie met studenten en faciliteiten worden bij alle masters van de OU positief gewaardeerd in de gids.

In de Keuzegids Universiteiten 2015 waarin alle wo-bachelors worden vergeleken, werd de OU al uitgeroepen tot Beste universiteit 2015.

Prof. mr. Anja Oskamp, rector magnificus van de Open Universiteit, over deze waarderingen: ‘Voor ons als deeltijduniversiteit is het een steun in de rug dat onze masteropleidingen zo hoog gewaardeerd worden, vaak hoger dan de voltijdopleidingen. Er wordt steeds minder universitair deeltijdonderwijs aangeboden, terwijl de maatschappij vraagt dat mensen zich blijven ontwikkelen. We blijven ons onderwijs verbeteren, inhoudelijk en didactisch, zodat we voor iedereen die universitair deeltijdonderwijs wil volgen een goede keuze zijn.’

De 6 ‘nummer-1’ masters zijn:

  • Rechtsgeleerdheid
  • Psychologie
  • Kunst- en cultuurwetenschappen
  • Milieuwetenschappen
  • Computer Science
  • Business Process Management & IT.