‘El Mundo Fantasia’: groots Fantasy, Steampunk & Cosplay-event

Foto: John Parren

De tweede editie van ‘El Mundo Fantasia’ vindt op 8 en 9 juli aanstaande weer plaats in de wereldtuinen van Mondo Verde te Landgraaf. De eerste keer, in 2016, werd het evenement door het publiek al bijzonder gewaardeerd.

Mondo Verde en Twilight Fantasy Productions verwachten dat ‘El Mundo Fantasia’ binnen enkele jaren tot de grotere Fantasy, Steampunk & Cosplay-events van Nederland, België en Duitsland zal behoren.

Ideale locatie

Jolanda Vonken (Mondo Verde) en Nicole de Bie (Twilight Fantasy Productions) zijn het er over eens dat vooral de locatie van dit evenement voor een geweldige sfeer zorgt. De wereldtuinen bieden ontzettend veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor unieke fotomomenten die bij de fantasybezoekers enorm in de smaak vallen. Ook de geografische locatie, dicht bij de grenzen, is ideaal. Bij veel Belgen en Duitsers is de animo erg groot voor dit soort events.

El Mundo FantasiaTijdens de tweede editie is het liefst 2 dagen genieten. Onder het motto ‘See The Fantasy, Steampunk & Cosplay World in Two Days!’
Er wordt grootser uitgepakt. Jong en oud kan volop genieten van de meest uiteenlopende fantasyfiguren en kampementen. Muziek (bands), marktkramen en nog meer verrassende acts maken het geheel compleet.

Steampunk kampement

Zo is bijvoorbeeld het grootste steampunk kampement van Nederland aanwezig, ‘The Steampunk Objective’. Ook de grootste body/facepaint FIP uit Belgie komt naar Landgraaf, en is het de organisatie gelukt om enkele alternatieve topmuziekbands te contracteren zoals ‘The Dolmen'(UK ) en ‘Victor Sierra’ (Paris). Zij speelden op de Wereldtentoonstelling in New York en op enkele topevenementen in Europa.

Samenwerking

Mondo Verde en Twilight Fantasy Productions werken al 2 jaar samen.
Samen organiseerden ze al twee keer het zeer succesvolle Halloween event ‘The Villains’ en de eerste editie van ‘El Mundo Fantasia.
Dit jaar voegen zij daar nog een geweldig Halloween-evenement voor de kinderen aan toe, onder de naam ‘The Little Villains’.