V(ee) & D(ee) in Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Wij ontvingen deze week een cryptisch mailbericht van een Heerlens raadslid, met als titel “V&D blijft in Heerlen”. Voor nadere tekst en uitleg dienden we ons zaterdag 25 februari naar de hoek Saroleastraat – Promenade – Markt/Bongerd te begeven.

V(ee) & D(ee)

De combinatie van carnavalszaterdag, ‘V&D’ en de wetenschap dat het ter ziele gegane Nederlandse winkelconcern nooit meer zal herrijzen, deed ons vermoeden dat het Heerlense Vee & Dee hier wel eens iets mee te maken zou kunnen hebben.

Vee & Dee op balkon V&D

 

En inderdaad verscheen het Heerlense vastelaovendsduo Vee & Dee even na elven op het balkon van de eerste verdieping van de voormalige V&D. Op uitnodiging van Roel Leers, die de fonetische link tussen de beide V(ee) & D(ee)’s op ludieke wijze in de praktijk had gebracht.
Vee & Dee ging vandaag niet naar de Zoepkoel in Venlo, niet naar de Sjtasiefestasie in Roermond, lieten Peter Vincent (Vee) en Rob Dijcks (Dee) de aangenaam verraste toeschouwers weten. Nee, Vee & Dee blijft in Heerlen. In tegenstelling tot het warenhuis, waarin binnenkort een aantal nieuwe ondernemers hun waar gaan aanbieden.