Bezoektips amateurvoetbal in de regio Parkstad, 4 december 2016

Foto: CC0 Public Domain

Hoofdklasse B

EHC is de enige ploeg uit de regio Parkstad die in deze klasse thuis speelt. De Hoensbroekse formatie staat op plaats 9 met 17 punten. Zij ontvangen DESO dat met 15 punten de tiende plek inneemt. Mocht EHC / Heuts deze wedstrijd morgen winnend weten af te sluiten, dan komt de aansluiting met de top in zicht.

1e Klasse D

VV Schaesberg speelt thuis tegen Someren. Na de nederlaag van afgelopen zondag bij SV Meerssen zakte vv Schaesberg in de ranglijst naar plaats vier met 18 punten. Zondag dus de thuiswedstrijd tegen Someren dat slechts 3 punten minder heeft. Alleen winst telt morgen voor het team van trainer René Smeets om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen.

2e Klasse G

BSV Limburgia – Sporting Heerlen. Deze week werd bekend dat de beide trainers, Michel Haan van BSV Limburgia alsook Pedro Ricksen van Sporting Heerlen, hun vereniging aan het eind van het seizoen gaan verlaten. Morgen treffen beide teams elkaar in Brunssum.
BSV Limburgia staat op plaats 8 met 14 punten, Sporting Heerlen neemt plaats 12 in met 9 punten. Slechts 1 punt meer dan de ploegen in de onderste regionen. Dus Sporting Heerlen zal voor de volle winst moeten gaan, terwijl BSV Limburgia vol aan de bak moet om in veiliger vaarwater te komen. Een interessant uitgangspunt.

3e Klasse A

Eerst een blik in de gevarenzone. Nummer 9 Kerkrade West speelt uit bij SV Simpelveld. Die laatste ploeg wist in de 11 gespeelde wedstrijden slechts 10 punten bij elkaar te voetballen. Dat zegt voldoende. Het team dat morgen verliest zal voorlopig uitzicht behouden op de plaatsen onderaan de ranglijst.
Bovenin staat een leuk treffen op het programma: het duel tussen Heksenberg en SVN. Koploper SVN gaat op bezoek bij Heksenberg, dat met 4 punten achterstand op de derde plaats staat.

4e Klasse B

Degradatievoetbal in deze klasse. Nummer 13 met 8 punten Haanrade gaat op bezoek bij de nummer 14 met 6 punten, NEC ’92. Het einde van de eerste helft van deze competitie komt in zicht dus weten de teams wat hun te doen staat.
Saillant detail bij dit treffen: de huidige trainer van NEC`92 was vorig seizoen nog trainer van Haanrade.
En koploper De Leeuw … die ploeg lijkt regelrecht af te stevenen op een recordreeks. Zij hebben tot nu toe alle 11 wedstrijden gewonnen!

5e Klasse B

Eikenderveld, de nummer 2 in deze klasse, ontvangt zondag op eigen veld nummer laatst, Geulsche Boys.
Geulsche Boys wist van de 11 gespeelde wedstrijden slechts 1 keer gelijk te spelen, de overige tien wedstrijden waren verliespartijen. Eikenderveld daarentegen heeft al 25 punten bij elkaar gespeeld en staat slechts 3 punten achter op koploper KVC Oranje, dat dit weekeinde middenmoter RKSVB thuis ontvangt.

Tekst: Hein Smith