Roda JC – De Graafschap aanstaande zondagmiddag

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Na verlies tegen NEC nu alle pijlen gericht op de nacompetitie

Aanstaande zondagmiddag om 14.30 uur speelt Roda JC Kerkrade in het Parkstad Limburg Stadion tegen De Graafschap, de huidige nummer 7 in de competitie. Na de domper tegen NEC vorige week richt de Kerkraadse ploeg zich nu volledig op het behalen van de nacompetetie, als het even kan door als ‘best of the rest’ op plek 2 in de ranglijst te eindigen.

Tegen De Graafschap kan hiervoor een belangrijpe stap gezet worden. Bij winst loopt de voorsprong op De Graafschap op tot 14 punten en ontstaat een grote kloof met de zesde plek. Zo is er een goede kans om de eerste ronde van de play-offs te ontlopen. Ook begint zondag de strijd om de 4e periodetitel. Trainer René Trost: “De komende weken moet het onze doelstelling zijn om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. Met nog elf wedstrijden voor de boeg, hebben we genoeg tijd om ons optimaal voor te bereiden op de play-offs. Wanneer ons dat lukt, ben ik ervan overtuigd dat we die tot een goed einde kunnen brengen.”
‘Maar we zullen zondag absoluut rekening moeten houden met De Graafschap. Dat hebben we in de uitwedstrijd wel ondervonden. De Graafschap is in het bezit van een heel dynamisch team dat voorin met Jerry van Ewijk en Vincent Vermeij twee makkelijk scorende aanvallers heeft. Net als wij willen zij zich absoluut plaatsen voor de nacompetitie. Aan ons de taak om de afstand tot De Graafschap vanmiddag te vergroten.”

In de wedstrijd tegen de ‘Superboeren’ uit Doetinchem zal Roda JC het echter moeten stellen zonder aanvoerder Guy Ramos (rugblessure), Brian Jacobs (liesblessure) en Nathan Rutjes (ziek). Wel is Ard van Peppen weer inzetbaar, die terugkeert van een schorsing.