Verstappen zevende in eerste vrije training

Max Verstappen (archieffoto)
Max Verstappen (archieffoto)
Foto: Wikimedia

Max Verstappen heeft vrijdag bij de eerste training voor de Grote Prijs van Belgiƫ de zevende tijd genoteerd. De Nederlandse autocoureur ging met zijn Red Bull op het circuit van Spa-Francorchamps rond in een tijd van 1.49,865 en bleef hiermee vlak achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo (1.49,782).

De Duitser Nico Rosberg zette met zijn Mercedes de beste tijd neer, 1.48,348. Hij bleef zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton (1.49,078) en de Fin Kimi Raikkonen (1.49,147) in zijn Ferrari voor.

Verstappen was na afloop redelijk tevreden. “Het ging redelijk goed. We hebben voornamelijk aan de balans van de auto gewerkt. Die is op Spa-Francorchamps lastig voor elkaar te krijgen, omdat je verschillende delen hebt: lange rechte stukken, afgewisseld met snelle, medium en langzame bochten. Daar moeten we een balans in vinden en aan werken. Er zat gedurende de sessie absoluut verbetering in” zei Verstappen na afloop op zijn website verstappen.nl.

Op het Belgische circuit kon de Nederlander vrijdag al rekenen op behoorlijk wat steun. Er waren grote vlaggen met zijn naam erop te zien en veel oranje. “Er zitten al redelijk wat fans, mooi om te zien”, aldus Verstappen.

Bron: ANP