Huldiging Anca Zijlstra, Nederlands Kampioene darten

Foto: Gemeente Heerlen

De Heerlense dartster Anca Zijlstra werd in december vorig jaar Nederlands Kampioene Darts. Vanwege deze prestatie zette sportwethouder Martin de Beer haar vrijdagavond in het zonnetje in het Volkshuis in Heerlen-Noord. De kampioene speelde daar op dat moment een competitiewedstrijd, die voor deze speciale gelegenheid even werd stopgezet.

Anca Zijlstra was 14 jaar toen ze in 1987 begon met darten. Aanvankelijk 1x per week, op zaterdag in een lokaal café. Op haar 16e brak ze door vanwege haar goede prestaties op toernooien. Weer één jaar later mocht ze als vervangster mee met het Nederlands jeugdteam, naar de Europacup in Denemarken. Sindsdien staat ze al jaren aan de top en wint ze prestigieuze toernooien. Door haar Nederlandse titel mag ze in 2015 meedoen aan de Winmau World Masters in Lakeside.

Op dit moment staat ze nummer twee op de Nederlandse ranglijst en 53e op Wereld ranglijst. Ze wil graag door naar de top, maar dat betekent meedoen aan meer internationale toernooien. Daarom is Anca Zijlstra nog steeds op zoek naar sponsors die haar willen ondersteunen.