Heerlen Jazzt… 2015 druk, veelzijdig, intiem, bijzonder geslaagd!

Foto: fabbio / Foter / CC BY-SA

De stichting Heerlen Jazz kijkt tevreden terug op de Heerlense Jazzmaand die deze maand op tal van locaties in Heerlen zijn beslag kreeg.

De Heerlense Jazzmaand startte officieel op 1 november, maar daaraan ging als kick-off het concert van Stanley Clarke op 31 oktober vooraf. Daarna volgde een sfeervol openingsconcert van Heerlen Jazzt… door Tuur Florizoone en Didier Laroy in het propvolle Savelbergklooster, met aansluitend een drukbezochte zondagmiddag “Jazz in de kroeg”.

Als grandioos hoogte- en middelpunt punt van de 8e editie van Heerlen Jazzt wordt het ‘jazzOut’ theaterfestival genoemd, dat dit jaar zijn vierde editie beleefde in Theater Heerlen met optredens van onder andere Aldi Meola, New Cool Collective, Sabrina Stark en het Erik Trufazz Quartet. Daaromheen een maand lang extra aandacht in de breedte en in de diepte voor live Jazzmuziek in Heerlen.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde achtste editie van de “Heerlen Jazzt maand”, die zich ook in een gegroeide publieke aandacht mocht verheugen. Duizenden mensen bezochten de concerten, en nog eens duizenden pikten er door de extra inzet van New Orleans looporkesten in de stad ook nog iets van mee.
De elementen Slim Big Band Dag, Young Jazz Night, Eujazz Award en Vocal Jazz, aangevuld met het fantastische ‘jazzOUT’, hebben hun meerwaarde aangetoond qua inhoud en publieksbereik.

Heerlen Jazzt…. is een formule die blijvend aanslaat, en die in 2016 op deze ingeslagen weg doorgaat en dan weer verrassend uit de hoek zal komen, zo laten de initiatiefnemers weten.