Ralf Krewinkel vanaf vanavond officieel burgemeester van Heerlen

Vanavond is tijdens een speciale raadsvergadering Ralf Krewinkel officieel geïnstalleerd als burgemeester van Heerlen.

Na toespraken van Ron Meyer, fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij in Heerlen, en de Commissaris van de Koning van Limburg, de heer Bovens, werd door laatstgenoemde de officiële installatieplechtigheid voltrokken waarbij de nieuwe Heerlense burgervader de belofte aflegde en vervolgens door loco-burgemeester Peter van Zutphen de ambtsketen van de gemeente Heerlen kreeg omgehangen.

Doener, coach, lefgozer

In de beide toespraken werd nog eens verwezen naar de profielschets van de nieuwe burgemeester. De gevraagde persoonskenmerken van de kandidaat, waaraan uiteindelijk Krewinkel het beste bleek te voldoen, kwamen daardoor nogmaals onder de aandacht van de volle raadszaal: hij is een doener, met scherpe visie, met leiderschap voor zowel de stad Heerlen als de regio Parkstad Limburg, een coach, en een lefgozer. Kortom, de juiste man op de juiste plaats. En in de juiste plaats, want Heerlen is – zeker dit jaar – volgens de woorden van Bovens ‘the place-to-be’, met alle culturele en cultuurhistorische evenementen.

Samenwerken met inwoners

Krewinkel, die zijn sociaal-democratische politieke carrière begon als wethouder in zijn geboortestad Kerkrade en tot voor zijn benoeming in Heerlen vanaf mei 2011 burgemeester was in Beek, zei dankbaar te zijn. Hij wil, vooral samen met de inwoners, Heerlen tot een nog mooiere stad maken. Niet alles zal gaan lukken, maar hij wil zich sterk maken om de problemen die er nog zijn zo goed mogelijk op te lossen. Ook de rol van Heerlen als centrumgemeente van de regio Parkstad Limburg verdient wat hem betreft de nodige aandacht.

Frans Weekers

In de eerder genoemde toespraken werd ook diverse malen gerefereerd aan een Kerkraadse voetbalclub, waarvan ook Ralf Krewinkel een fanatiek aanhanger is. Door Meyer uiteraard met wat meer enthousiasme dan door Bovens, maar toch kon Bovens mooi van de gelegenheid gebruikmaken door een ‘spelerswissel’ aan te kondigen. Frans Weekers, sinds het vertrek van de vorige Heerlense burgemeester Paul Depla naar Breda als waarnemend burgemeester van Heerlen aangesteld, zal de komende maanden deze functie gaan vervullen in Beek, de plaats waar Ralf Krewinkel is vertrokken. En zo is de cirkel rond.