Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen in top van onveiligste steden

Foto: Wikimedia

Het gegeven dat de 3 Zuid-Limburgse steden Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht een toppositie innemen in de jaarlijkse misdaadmeter van het AD, is voor de lokale CDA-fracties van die steden aanleiding om hun burgemeesters op te roepen hierin gezamenlijk meer actie te gaan ondernemen.

“Momenteel scoren we al té lang té laag op veiligheid. Het wordt tijd dat de burgemeesters van de 3 Limburgse steden dit onderkennen en gezamenlijk actie gaan ondernemen”, aldus Vivianne Heijnen, fractievoorzitter van het CDA Maastricht.

De burgemeester Weekers (tijdelijk), burgemeester Cox alsook aftredend burgemeester Hoes moeten veel intensiever in gezamenlijkheid optrekken om de problemen aan te pakken. De huidige aanpak moet steviger en intensiever volgens Heerlense CDA-fractievoorzitter Charles Claessens. “Veiligheid moet een topprioriteit zijn voor de 3 burgemeesters. Pak de handschoen op en kom met een goed plan van aanpak voor Zuid-Limburg. ”

Vóór de zomer zou een plan de campagne opgesteld moeten zijn. “Burgemeesters zijn verantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid in hun gemeente. Dit probleem moet regionaal worden opgepakt. De burgemeesters zullen er gezamenlijk voor moeten zorgen dat Zuid-Limburg binnen afzienbare tijd sterk daalt in dergelijke veiligheidsmetingen” aldus Andries Houtakkers, CDA fractievoorzitter in Sittard-Geleen.