Zoek morgen afkoeling in foam- en waterbattlefield op de Markt in Hoensbroek

Morgen, op koopzondag 5 juli, is op de Markt in Hoensbroek de feestelijke onthulling van de eerste koeltoren uit het ‘Koeltorenproject Emma’.

Afgelopen maandag begon de bouw van deze eerste koeltoren, in opdracht van de ondernemersvereniging van het winkelcentrum Hartje Hoensbroek, ter ere van het ‘Jaar van de Mijnen’.

Colour Wheel Festival

Direct na de onthulling fungeert deze koeltoren zondagmiddag gelijk als start en finish van het ‘Colour Wheel Festival’ dat van 12.00 tot 18.00 uur plaatsvindt.
Het parcours gaat dwars door het centrum met vertrek op de Markt in de richting van het Postplein en door het centrum over het Gebrookerplein weer terug naar de start bij de koeltoren op de Markt.
Alle voertuigen op wielen (ongemotoriseerd), fiets, step, skateboard, tandem zijn toegestaan. Iedereen, kinderen tot en met volwassenen mogen gratis meedoen. De colourwheelrun gaat door een douche van diverse kleuren, wat ongetwijfeld hilarische taferelen gaat opleveren. En hopelijk heeft de organisatie gecontroleerd of de verf wél uitwasbaar is.

Rondom het evenement is in de omgeving van het winkelcentrum voldoende parkeergelegenheid, en de horeca kan hierbij ook in uw natje en droogje voorzien.
De omlijsting van live muziek en een DJ op een podium, en een waar foam- en waterbattlefield met waterpistolen, waterbakken en obstakels maken deze dag tot een ware belevenis voor jong en oud.

Over het ‘Koeltorenproject Emma’, dat aandacht schenkt aan de bekende ‘van Iterson koeltorens’ die lang de skyline van de Hoensbroekse en Heerlens mijnbouw bepaalden, de betekenis van de kleuren en het volledige programma kunt u alles lezen op www.hartjehoensbroek.nl.

Door: Mariëlle Roozen