Verkeersomleidingen Allee in Amstenrade in het kader van werkzaamheden Buitenring

Van 3 tot en met 13 juli 2015 vinden er in het kader van de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg verkeersomleidingen plaats op de Allee in Schinnen, het weggedeelte van de oude provinciale weg tussen Hoensbroek en Amstenrade.

Vrijdag 3 juli 19.00 uur t/m maandag 6 juli 06.00 uur: aanleg faunapassage

In het weekend van vrijdag 3 juli 19.00 uur t/m maandag 6 juli 06.00 uur wordt een faunapassage onder de Allee aangebracht. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt een gedeelte van de Allee, tussen de Hagendorenweg en de Trichterweg, afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Alléén gemotoriseerd verkeer en bromfietsers worden gedurende deze periode in 2 richtingen omgeleid via de Patersweg, Hommerterweg en Hommerterallee en vice versa (zie onderstaande situatietekening). Fietsers zullen tijdens de werkzaamheden in 2 richtingen gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de Allee en maken daarmee dus géén gebruik van de omleidingsroute. Lijnbus 41 van Veolia maakt tijdens de weekendafsluiting ook gebruik van de aangegeven omleidingsroute. Woningen aan de Oudestraat blijven bereikbaar vanuit zijde Patersweg.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is bewust gekozen om de werkzaamheden gedurende een weekend uit te voeren. Hierdoor wordt de benodigde werktijd drastisch ingekort en is de verkeershinder zo laag mogelijk. De werkzaamheden zullen deels in de (late) avonduren en nacht plaatsvinden. Zondag 5 juli wordt ook doorgewerkt, om maandag 6 juli zo snel mogelijk klaar te zijn. Hierdoor kunnen omwonenden in het weekend enige geluidsoverlast ervaren.

Verkeerssituatie vrijdagavond 3 juli maandagochtend 6 juli aanleg faunapassage (klik op foto voor duidelijker beeld):
110 verkeerssituatie vrijdagavond 3 juli maandagochtend 6 juli  aanleg faunapassage

Maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli: realisatie aansluiting viaduct westzijde op Allee

Van maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli wordt de Allee ingericht als éénrichtingsweg vanaf Hoensbroek richting Amstenrade. Verkeer van Amstenrade richting Hoensbroek krijgt te maken met een omleidingsroute via de Hommerterallee en Hommerterweg. De afsluiting is noodzakelijk om het nieuwe viaduct aan de westzijde op de bestaande Allee aan te sluiten, zodat het verkeer (inclusief bromfietsers) de volgende fase gebruik kan maken van het nieuwe viaduct. Fietsers maken in 2 richtingen gebruik van het nieuwe fietspad over de Buitenring.

Verkeerssituatie maandag 6 juli vrijdag 10 juli realisatie aansluiting viaduct westzijde Allee (klik op foto voor duidelijker beeld):
110 verkeerssituatie maandag 6 juli vrijdag 10 juli realisatie aansluiting viaduct westzijde Allee

Situatie vanaf maandag 13 juli

Vanaf (uiterlijk) maandag 13 juli kan het doorgaand verkeer in 2 richtingen gebruik maken van het nieuwe viaduct over de Buitenring. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de westelijke helft van de nieuwe ovatonde, die uit 2 rijstroken bestaat.

Ook in 2016 zullen nog werkzaamheden worden uitgevoerd die tijdelijk gevolgen hebben voor het verkeer.