Roda JC wint eerste wedstrijd van de Play-offs in Emmen

De opgave van Roda JC vanavond in Emmen was om een goede uitgangspositie te verschaffen voor aanstaande maandag.

Dat is wonderwel gelukt. Dankzij een vroeg doelpunt, uit een mooi genomen vrije trap van Marc Hörcher in de 14e minuut, werd het 0-1. Deze cijfers bleven staan tot de 90 minuten voetbal in de Emmense JENS Vesting volgespeeld waren, en bieden een zeer goede uitgangssituatie voor Pinkstermaandag wanneer ‘s middags de return in de tweede ronde van Play-offs gespeeld wordt in het Parkstad Limburg Stadion.

In Emmen wist Roda JC zich gesteund door een vierhonderdtal supporters die meegereisd waren. Helaas moest een aantal van hen het fraaie doelpunt van Höcher missen omdat enkele bussen te laat in Emmen arriveerden omdat een van de stewards onderweg onwel geworden was.

Maandagmiddag, vanaf 14.30 uur zal in het Parkstad Limburg Stadion blijken of deze voorsprong genoeg is om de finaleronde van de Play-offs te bereiken.