Roda JC en M2015 Het Jaar van de Mijnen slaan Pinkstermaandag handen ineen

Foto: Roda JC

Het Jaar van de Mijnen wenst Roda JC: ‘Glück auf!’, geheel passend bij de slogan van Roda JC in de play-offs: ‘Samen terug naar Boven’.

Roda JC en M2015 Het Jaar van de Mijnen hebben samen een actie op poten gezet rondom de play-off wedstrijd tegen FC Emmen komende Pinkstermaandag. De wedstrijd staat geheel in het teken van Het Jaar van de Mijnen. Oud-koempels vormen een erehaag tijdens de line-up van de spelers, oud-koempels zingen op de middenstip samen met Joost Meijs het koempellied ‘Glück Auf’, en de kinderen van de line-up gaan die middag gekleed in M2015 shirts. Frans Timmermans spreekt de mannen toe en ‘Jick Munro & The Amazing Laserbeams’ (winnaars van Nu of Nooit 2015) verzorgen een gastoptreden met hun versie van een Carboon-lied.

Glück auf!

Nadat Roda JC Kerkrade aan het eind van vorig seizoen afdaalde in de donkere krochten van de Jupiler League, is nu de tijd daar om terug te keren naar de Eredivisie. Het Jaar van de Mijnen wenst Roda JC: Glück auf! De vrije interpretatie van deze oorspronkelijke mijnwerkersgroet wenst de koempel een behouden terugkeer bovengronds, en dat past deze dagen meer dan ooit bij de wens van iedere speler en supporter van Roda JC, die kernachtig verwoord is in de slogan: ‘Samen terug naar Boven’, terug naar de Eredivisie dus.

Laten we hopen, om de symboliek van het hele gebeuren dan ook nog maar met de katholieke Pinkstergedachte uit te breiden, dat de Roda-spelers in deze 2 wedstrijden vervuld raken met een tot nu toe ongekende voetbalgeest en dit ten genoegen van hun supporters uitstorten over de velden van Emmen en Kerkrade.