Zaterdag 27 augustus: ‘Nacht van de Vleermuis’

Foto: Grand Canyon NPS via Foter.com/CC BY

Het ‘IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid’ afdeling Heerlen, organiseert op zaterdag 27 augustus de ‘Nacht van de Vleermuis’. Om 20.30 uur staat het vertrek van deze excursie/wandeling gepland vanaf het IVN home aan de Gallusstraat 1 in de Heerlense wijk Aarveld.

Vleermuis

Onderweg wordt geprobeerd de deelnemers de vleermuis zo goed mogelijk te laten ervaren. Mochten de kleine luchtacrobaten die avond met het blote oog moeilijk te vinden zijn, dan zal de batdetector wellicht uitkomst bieden. Met dit apparaat zijn de normaal onhoorbaar roepende nachtelijke fladderaars veelal te traceren.
Ook wordt uitleg gegeven over het leven van de vleermuis en zult u vernemen dat de vele en veelal negatieve fabels over deze beschermde dieren grotendeels op onwetendheid berusten. De vleermuis leidt namelijk een heel bijzonder leven en veroorzaakt hoogstzelden overlast.

Excursie

De excursie is voor iedereen gratis toegankelijk, men hoeft zich vooraf niet aan te melden. Het geheel zal circa 2 uur in beslag nemen en is maar een paar kilometer lang, ongeveer een rondje om de Weltervijver.

‘Europese Nacht van de Vleermuis’

Deze excursie is een initiatief van het ‘IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid’ in het kader van de ‘Europese Nacht van de Vleermuis’ die ieder jaar in het laatste weekeinde van augustus plaatsvindt.