Pleintje bij ingang stadhuis aan de Geleenstraat krijgt een make-over

Foto: Gemeente Heerlen

Komende dinsdag starten de werkzaamheden om het pleintje voor het stadhuis aan de Geleenstraat in Heerlen te verbeteren en te verfraaien met nieuwe elementen. Op 16 december moet het nieuwe buitengebied voor de ingang van het stadhuis en stadskantoor gereed zijn.

Behoud beeldbepalende boom

Om de beeldbepalende, karakteristieke boom op het pleintje te behouden, is een grotere boomspiegel en boomstut nodig. Daar gaat vanaf 6 december aan gewerkt worden. De gemeente laat een schommelbankje plaatsen aan de boomstut.
Op een later moment worden er dan nog klimop planten rondom de stut geplant.

Ook de huidige boombank moet worden vervangen door een groter model vanwege de grotere boomspiegel. Deze nieuwe bank lijkt qua uitvoering op de oude bank; hij is alleen wat groter en heeft een andere vorm.
Aan de andere kant van het pleintje wordt een tweede grote bank geplaatst, met in het midden wat groen waar kinderen bijvoorbeeld op kunnen klauteren en spelen.

Het plan is om vervolgens in 2017 een nieuwe, kleurrijke belichting aan te leggen die een heel eigen sfeer aan het pleintje zal geven.
De afgebeelde artist impression geeft een indruk hoe het pleintje er uiteindelijk moet komen uit te zien.

pleintje geleenstraat

Van 6 tot en met 16 december wordt er gewerkt aan de boomstut, de banken en het schommelbankje. Overigens blijft de Geleenstraat tijdens de werkzaamheden gewoon open voor alle verkeer.