Met ‘Farewell-voorstelling’ zwaait Lex Nelissen af bij het Cultuurhuis

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Dit weekeinde neemt Lex Nelissen afscheid als directeur van het Cultuurhuis. Gisteravond tijdens zijn eerste ‘Farewell’-voorstelling ‘Adiëe wah’ en vanavond tijdens een reprise kijkt hij op zijn welbekende luchtige manier samen met het publiek in twee uitverkochte zalen terug op zijn leven.
Met een zaal vol bekenden, familie, vrienden, fans en zijn moeder. De ‘nachtburgemeester van Heerlen’ op de bühne, de ‘echte’ voor hem in de zaal.

Jeugd

Muzikaal ondersteund door Ivo Rosbeek & de Lotgenoten, en met Angelique van Schendel aan zijn zijde die haar eerste muzikale schreden in Theater Lexor zette, nam Lex het publiek nog even mee terug naar zijn jeugd.
Naar de jukebox in het café van zijn ouders, naar het schaatsen op de vijver bij Kasteel Hoensbroek. Naar de Europacamping in Valkenburg voor een ‘fantastische’ herinnering aan een plaat en cassettebandje van Bob Dylan voor een Westlandse tomatenplukster. En naar Parijs voor een ‘tango in een tanga’ waarvan de veter uiteindelijk toch nog kapot ging.
Het was een mooie, luchtige en af en toe toch wel een tikje emotionele afsluitavond van de directeur van het Cultuurhuis die zijn stulpje in Heerlen inmiddels verruild heeft voor een in Kerkrade.

Voor Lex is het goed en genoeg geweest. Zegt hij. Zong hij. Adiëe wah, ouw banaan.
We zullen het zien, maar voor zover Lex: ” ‘T geet dich good!”

Zoekt u nog naar een afscheidscadeau voor Lex, klik hier.