Circus Louis Knie slaat voor de eerste keer haar tenten op op het Bekkerveld in Heerlen

Foto: Circus Louis Knie

Het Oostenrijkse Circus Louis Knie slaat van 26 oktober tot en met 30 oktober haar tenten op op het Bekkerveld in Heerlen. Uitsluitend internationaal bekroonde acts treden op tijdens de 2 uur durende familievoorstelling. Onder meer vliegende motoren, acrobatiek op een ‘rad des doods’ en messenwerpers zorgen voor sensatie. “Het programma is speciaal voor Nederland samengesteld”, zegt circusdirecteur Louis Knie. “Spektakel staat centraal.”

Internationaal programma

Circus Louis Knie is het enige grote circus dat in 2016 door Nederland reist. Speciaal voor deze tournee brengen zij een groots internationaal programma dat spectaculair is van de eerste tot en met de laatste minuut. Acrobaten op een rad, stunts met crossmotoren, acrobatiek in een aquarium, menselijke piramides, dressuren met paarden en koeien, messenwerpers, illusies en nog veel meer.

Louis KnieBekroonde artiesten

Circus Louis Knie is één van de laatste grote circussen in Europa. En groots als het gaat om zowel de show als de techniek. De voorstellingen worden ondersteund door de nieuwste special effects. “Alle artiesten zijn bekroond op internationale circus- en theaterfestivals”, verklaart Louis Knie.
De voorstellingen van Circus Louis Knie vinden plaats in een moderne theatertent die aan meer dan 1.200 mensen plaats biedt. Het publiek is bovendien verzekerd van optimaal bezoekerscomfort.

Circusfamilie

De naam Knie is een begrip in de circuswereld. Vooral in Oostenrijk en Zwitserland is Knie een synoniem voor circus van het allerhoogste niveau. Leden uit deze circusfamilie stonden bekend om hun bijzondere voorstellingen, en Louis Knie is daarop geen uitzondering.
Ook in de Nederlandse circuswereld is Louis Knie geen onbekende. Sinds 2009 verzorgt zijn onderneming jaarlijks een serie kerstvoorstellingen onder de naam ‘Wintercircus Utrecht’ in de Jaarbeurs. Dit evenement behoort inmiddels tot de grootste familieshows van ons land en trekt tienduizenden mensen.

Circus Louis KnieOntdekkingsreis

Een tour door Nederland kon dan ook niet uitblijven. “Het Nederlandse publiek past perfect bij de stijl van onze voorstellingen”, zegt Knie. “Het tempo is heel hoog. De show is geschikt voor alle leeftijden en past bij deze tijd. Het publiek moet voortdurend verrast worden. De acts zijn dan ook met zorg uitgekozen en moeten vooral voor sensatie zorgen.”
Klassiek circus dat vertaald is naar de 21ste eeuw, zo omschrijft Knie zijn circus bij voorkeur. “Ik neem ons publiek mee op een ontdekkingsreis langs de spannendste circusacts van dit moment. Vergeet dus alles wat u van circus weet, en ontdek deze kunst opnieuw bij Circus Louis Knie”, aldus een trotse directeur.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.louisknie.nl. Telefonisch reserveren kan via de reserveerlijn van de Nationale Theaterkassa: 0900 9203 (45 cpm). Vraag naar Circus Louis Knie en bestel vervolgens tickets voor de voorstelling van uw keuze.