Vredeswandeling in Heerlen op zondag 18 september

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Het Vredesplatform Heerlen en het Dekenaal Missionair Beraad Heerlen organiseren morgen, ‘Vredeszondag’ 18 september een Vredeswandeling in en nabij het centrum van Heerlen in het kader van de Vredesweek 2016.

De wandeling begint om 14.00 uur bij het Joods monument aan de gemeentelijke en Joodse begraafplaats, Akerstraat 35, en zal ongeveer 1,5 uur duren.

De wandeling eindigt op het Pancratiusplein. Aansluitend is er in het zaaltje van café Pelt aan het Pancratiusplein gelegenheid om na te praten en het delen van indrukken en ervaringen. Er wordt koffie met vlaai geserveerd.

Vluchtelingen

Tijdens de wandelingen zal op enkele plaatsen een vluchteling kort zijn verhaal vertellen, waarbij niet alleen de persoonlijke ervaringen aan bod komen, maar ook gesproken wordt over de oorlog en onveilige situatie als oorzaak voor het vluchten en hoe ze in Nederland ontvangen zijn.

De twee (voormalige) vluchtelingen die tijdens de Vredeswandeling hun verhaal zullen vertellen zijn:

Nada Golic, die vluchtte voor de oorlog in Bosnië. Jaren later verwoordde zij haar herinneringen en traumatische ervaringen in het autobiografische boek ‘Hoop doet leven’.

Iqbal Ahmed. Hij kwam 15 jaar geleden vanuit Bangladesh naar Nederland, en runt tegenwoordig een restaurant in Heerlen met de naam Zafran.