Pinpasfraude in Limburg

Foto: 3weg.nl

De politie zoekt twee mannen die zich de afgelopen maanden zo’n 14 maal schuldig maakten aan pinpasfraude. De slachtoffers die zij daarvoor uitzochten waren vooral oudere mensen.
Het tweetal opereerde voornamelijk in de provincies Limburg en Noord-Brabant. Onder andere in Heerlen, Brunssum, Goirle en Breda sloegen zij toe.

De politie beschikt over bewakingsbeelden van het duo waarop te zien is hoe zij de slachtoffers bij de pinautomaat afleiden door een bankbiljet op de grond te laten vallen. Als een van hen dan aan de pinnende persoon vraagt of dat biljet soms van hem is, verwisselt zijn handlanger snel de pinpas in de automaat. Daarmee nemen ze niet alleen later geld op van de rekening van het slachtoffer, maar gebruiken dat pasje bij de volgende omwisselactie in de automaat bij een nieuw slachtoffer. Op deze manier heeft het duo al meer dan 25.000 euro buit gemaakt.

De man met het knikje in zijn wenkbrauwen pint meestal, kijkt ook de code af en wisselt de passen. De man die afleidt is langer, hij is steeds wat minder goed in beeld.

Kunt u de politie helpen? Weet u wie deze mannen zijn of heeft u andere bruikbare tips? Bel dan de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070, of via M. 0800-7000.