Ladingdief kort na diefstal monitoren aangehouden

Foto: ritzotencate / Foter / CC BY-SA

De politie hield afgelopen nacht langs de A76 ter hoogte van parkeerplaats Langveld nabij de grensovergang een 34-jarige man uit Veghel aan voor de diefstal of heling van ongeveer 60 computermonitoren uit een Duitse vrachtwagen. De man bleek bovendien te worden gezocht als verdachte voor een diefstal met geweldpleging en poging tot doodslag.

Computermonitoren

Bij controle van een bestelbus vannacht rond 01.00 uur bleek dat de bestuurder, een 34-jarige man uit Veghel, niet alleen gezocht werd en voorgeleid moest worden, ook was de bestelbus geladen met dozen met computermonitoren. Die had hij in Duitsland gekocht, verklaarde de man, maar een factuur daarvan kon hij niet overleggen. Daarop hielden de agenten de man aan en werd de bus met lading voor nader onderzoek in beslag genomen.

Opengesneden

Na het wegvoeren van de bestelbus stelden andere agenten een onderzoek in op de nabijgelegen parkeerplaats Tienbaan. Daar stond een Duitse trekker met oplegger, met een openstaande laaddeur. Deze oplegger was geladen met dezelfde monitoren als eerder in de bestelbus waren aangetroffen. Maar de pallets bij de laaddeur waren leeg, en het zeil van de oplegger was kapot gesneden, vermoedelijk om de aard van de lading te bekijken.

De Duitse chauffeur had niets van de diefstal gemerkt, hij lag in zijn cabine te slapen. Na te zijn gewekt kon hij bevestigen dat er ongeveer zestig monitoren verdwenen waren, en deed aangifte van diefstal.